Ο Δήμαρχος κος Κόλλιας ζητά συνεργασία με τα σχολεία της Τριφυλίας

Τρίτη, Δεκεμβρίου 14, 2010 Αναρτήθηκε από ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΥΛΩΝΑΣ

Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
     Ο εκλεγμένος δήμαρχος Τριφυλίας, κος Κώστας Κόλλιας, μαζί με τους δημοτικούς συμβούλους του υποδέχτηκε τη Δευτέρα 13-12-2010, ώρα 17.00, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στην Κυπαρισσία τους Διευθυντές σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τους Προϊσταμένους ολιγοθεσίων δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων του νέου Δήμου Τριφυλίας, ύστερα από πρόσκλησή του.
      Αρχικά η συνάντηση είχε οριστεί 11.30 το πρωί της ίδιας μέρας για τους Διευθυντές των σχολείων της Κυπαρισσίας, Φιλιατρών, Γαργαλιάνων και Κοπανακίου. Χαρακτηριστικά ο Δημοτικός Σύμβουλος κύριος Μερκούρης Ιωάννης ανέφερε, ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία, ότι δεν μπορούν να αποσπάσουν από την υπηρεσία τους Προϊστάμενους ολιγοθεσίων σχολείων και ότι με δεύτερο έγγραφο θα μας δεχόταν ο δήμαρχος άλλη στιγμή την ίδια μέρα. Μετά από μία μέρα υπηρεσιακώς λάβαμε μία δεύτερη επιστολή του δημάρχου, μέσα από την οποία γινόταν έκκληση και στους Προϊσταμένους των ολιγοθεσίων δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων του δήμου να παραστούν στη συνάντηση γνωριμίας- συνεργασίας μαζί με τους διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας στις 13-12-2010 απογευματινή ώρα.
ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ- ΘΕΡΜΑΝΣΗ- ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ
     Ο νέος Δήμαρχος με ιδιαίτερη χαρά μας δέχτηκε και μας καλωσόρισε στην αίθουσα. Τόνισε ότι πρώτη προτεραιότητα για το νέο Δημοτικό Συμβούλιο αποτελεί η εκπαίδευση στην περιοχή. Ενθαρρυντικό είναι ότι επτά Δημοτικοί Σύμβουλοι προέρχονται από το χώρο της εκπαίδευσης και ο ίδιος ο κος Κώστας Κόλλιας δεσμεύτηκε ότι θα κάνει τα πάντα να μη λείψει από τα σχολεία όλου του δήμου πετρέλαιο για το χειμώνα. Είχε προηγηθεί συλλογή στοιχείων από τον κύριο Μερκούρη για την εκπαιδευτική πραγματικότητα των σχολείων της περιοχής, όπου προφορικά ή εγγράφως ζητούνταν στοιχεία για τις έκτακτες λειτουργικές δαπάνες μέχρι το τέλος του έτους 2010 από σχολεία και τη θέρμανση των σχολικών κτιρίων. Η συζήτηση στράφηκε στις αλλαγές που πρόκειται να γίνουν στις σχολικές επιτροπές. Σοβαρό ζήτημα αποτελεί η κατάργηση, σύμφωνα με το νόμο, όλων των σχολικών επιτροπών των σχολείων. Τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου που μέχρι το 2010 λειτουργούσαν σε κάθε σχολικό συγκρότημα παύουν να ισχύουν. Οι επιχορηγήσεις στα σχολεία απευθείας καταργούνται. Τα οικονομικά της σχολικής μονάδας δε θα τα διαχειρίζεται ο υπόλογος- ταμίας και γραμματέας της Σχολικής Επιτροπής- διευθυντής ή προιστάμενος του σχολείου. Θα υπάρχει στο εξής από 10-01-2011 μία Σχολική Επιτροπή για τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και μία Σχολική Επιτροπή για τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας που εδρεύει στην έδρα του δήμου. Μέχρι νομοθετικά να θεσπιστεί και να προχωρήσουν οι διαδικασίες με εγκρίσεις επιχορηγήσεων για τα σχολεία του δήμου ο δήμαρχος μας παρακάλεσε όλους να συνεργαστούμε όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά. Μας διαβεβαίωσε ότι πρόβλημα με τους προμηθευτές μας δε θα υπάρξει και ότι με «καλή πίστη» όλα θα είναι θετικά για το μέλλον της Τριφυλίας. Μας ανέφερε ότι με νεώτερα επί του συγκεκριμένου φλέγοντος ζητήματος θα έχουμε πάλι συνάντηση ώστε να συζητήσουμε πιο πρακτικά θέματα για τη μεταβολή αυτή.
ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ
     Ο κος Κώστας Κόλλιας είπε ότι θα είναι αυτός που θα ενθαρρύνει τα σχολεία να συμμετάσχουν στα πολιτιστικά στην τοπική κοινωνία. Θα χαρεί, μας είπε, αν ένα σχολείο ανεβάσει μία θεατρική παράσταση στην πλατεία του χωριού και ότι αυτός θα είναι εκεί. Θέλει να είμαστε αισιόδοξοι και να «μη τα βλέπουμε όλα μαύρα». Είναι πρόθυμος να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του ώστε τα σχολεία της Τριφυλίας να μην έχουν ελλείψεις τουλάχιστον στα βασικά. Εμείς δεν έχουμε παρά να του ευχηθούμε καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο του, ενώ χαιρόμαστε για το ειλικρινές ενδιαφέρον του για την καλή και εύρυθμη λειτουργία των σχολείων του δήμου.
  • Digg
  • del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Yahoo! Buzz
  • Technorati
  • Facebook
  • TwitThis
  • MySpace
  • LinkedIn
  • Live
  • Google
  • Reddit
  • Sphinn
  • Propeller
  • Slashdot
  • Netvibes

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου